Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun (İDF) 1956 yılında aldığı bir karar gereği 21 Mayıs bütün üye ülkelerde "DÜNYA SÜT GÜNÜ" olarak kutlanmaktadır.
Bunu kapsayan hafta "SÜT HAFTASI" olarak kutlanmaktadır. Süt Tüketimini Arttırma Kampanyası; sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için süt talebini canlandırmak ve her yaş grubundaki ferde süt içme alışkanlığı kazandırmak, süt ve süt ürünlerinin besin değeri konusunda kamuoyunu aydınlatarak süt ve süt ürünleri tüketimini artırmayı amaçlamaktadır.
Bir ülkenin gelişip kalkınması; fiziksel ve zihinsel yönden gelişmiş, yetenekli kişilerin varlığına bağlıdır. Bu özelliklere sahip kişilerin yetiştirilmesinde beslenmenin önemini kavrayan ülkeler, yeterli ve dengeli beslenen bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Doğumdan ölüme kadar hayatımızın her döneminde yer alan, kemik gelişmesinin ve vücut şeklinin oluşmasının temel taşı olan kalsiyumun ana kaynağı olan süt; içerdiği protein, yağ, karbonhidrat, vitamin ve minerallerle zihinsel gelişimde de önemli rol oynayan hayati besin maddesidir. Bugün, yıllık kişi başına içme sütü tüketimi Avrupa Birliği ülkelerinde 89 kg, Avustralya'da 107 kg, ABD'de 83 kg. düzeyinde olup bu rakam Türkiye'de 26 kg. civarında seyretmektedir.
Okullarda çocukların ara öğün olarak süt içebilmelerinin sağlanması, özellikle günlük süt tüketiminin bir bölümünün karşılanması yönünden önemli olduğunu ve bu kapsamda; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın 2012 yılında bu yana uyguladığı "Okul Sütü Programı" nın 4. Yılına Başarıyla girdiğini bildiren İl Müdürümüz Aydın TÜFEKÇİ, Öğrencilerin zamanlarının büyük bir bölümünü okullarda geçirdiğini ve bu durum göz önüne alındığında, okullar çocukların sağlıklı yaşam davranışlarını kazanmaları açısından önemli kurumlar olduğunu belirtti.