İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünce, yemek üreten işletme sahipleri ve istihdamı zorunlu personele yönelik "Hazır Yemek Sektöründe Güvenli Gıda Üretimi, İşyeri ve Çalışan Hijyeni Eğitimi" konulu toplantı düzenledi.
Defne ve İskenderun İlçelerinde düzenlenen toplantılara Antakya, Defne, Altınözü, Samandağ, Yayladağı, Reyhanlı, Kumlu, Kırıkhan, Hassa, İskenderun, Arsuz, Belen, Payas, Dörtyol ve Erzin ilçelerinde hazır yemek üreten işletmelerin sahipleri, istihdamı zorunlu personelleri ve İl/ İlçe Müdürlüklerimiz gıda denetim personelleri katıldı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müdürümüz Mehmet ANDİÇ; "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ve İl Müdürlüğümüzün en önemli görevlerinden biri gıda güvenilirliğinin sağlanmasıdır. Bu görevin yerine getirilmesinin bir parçası olan gıda denetimleri ve numune alma işlemlerinde İl ve İlçe Müdürlüklerinin koordinasyonlu çalışması ve standart uygulamalarda bulunması önem arz etmektedir. Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşması ve sağlıklı gıda tüketiminin sağlanması Bakanlığımızın temel amaçlarından biridir. Gıda kontrol görevlilerinin yaptıkları izleme, gözetim, doğrulama, tetkik, numune alma ve analiz gibi uygulamalarla bu amaca en büyük katkıyı vermektedir" dedi.
Konuşmanın ardından Gıda ve Yem Şube Müdür Vekili Nejla Cansel ve Gıda Mühendisi Mehmet Salih Çayır tarafından gıda mevzuatı, yemek üretiminde dikkat edilecek hususlar, zehirlenme vakaları ve alınacak önlemler ile güvenilir gıda ve gıda güvenilirliği konularında sunum gerçekleştirdi.