Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 – 27 Eylül 2014 tarihleri arasında Uludağ Üniversitesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla Bursa İlinde gerçekleştirilmiştir.
Kongrede 2023 vizyonuna ışık tutacağı ve mevcut potansiyelimizi ön plana çıkartacağı düşünülen; İleri Gıda Teknolojileri, Gıda Zincirinde Sürdürülebilirlik, Gıda Sektöründe Nanoteknoloji Uygulamaları ve Gıda Güvenliği gibi konular iş dünyası ve uzmanlar tarafından tartışılmıştır. Elde edilen bilgiler, istatistiki veriler ve uzmanların sektör ile ilgili tavsiyeleri katılım gösteren kamu ve özel sektör kuruluşları ile paylaşılmıştır.
Hatay İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak kongreye "Geleneksel Süt Ürünleri ve Gıda Güvenliği" konulu poster sunumu ile katılım sağlanmıştır. Sergilediğimiz bu poster ile İlimize özgü süt ürünlerinin tanıtılması, bu ürünlerin devamlılığının sağlanması, kültürel süt ürünlerimizi üretirken dikkat edilmesi gereken gıda güvenliği ve sağlığa uygunluk konularına dikkat çekilmiştir.