Demonstrasyon (deneme) amaçlı yapılan mantar üretiminin ilk hasadı gerçekleşti. Tamamı İl Müdürlüğümüz tarafından finanse edilen ve 35 günlük bir süre içerisinde birinci hasada gelen kültür mantarından yaklaşık 70 kg. ürün hasat edildi. Evlerinin bodrum bölümlerini mantar tarlasına çeviren üreticilerimiz bu kadar kısa bir sürede umduklarının üzerinde bir verim aldıklarını ve 4 hasatta yaklaşık 700 - 800 kilogram mantar elde etmeyi hedeflediklerini söylediler.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Müdürümüz Aydın TÜFEKÇİ; kültür mantarı yetiştiriciliği projesi sayesinde yöre halkının işgücünü değerlendirme ve mantar tüketmek isteyen tüketicilere pazar oluşturulması amacıyla büyük önem arz etmektedir. Bunun yanı sıra çiftçilere hem örnek bir proje olması hem de ihtiyacının fazlası ürünün değerlendirilmesi durumunda köylüler için bir geçim kapısı olacaktır. Ayrıca toplumumuzun genelinde düşük olan protein kullanım düzeyi bu sayede bir nebze olsun desteklenecektir. Projenin hayata geçirilmesi ile elde edilecek ürünler sayesinde gelir seviyesi düşük olan çiftçilerimizin gelir seviyesi ve sosyal yaşantısı yükselecek ve örnek çalışmalarla kırsaldan şehre göçü engelleme yönünde bir nebze de olsa katkı sağlayacaktır dedi.
İl Müdürlüğümüz personelleri tarafından üreticilerimize teknik destek sağlanarak mantar yetiştirilen odanın çok temiz olması ve oda sıcaklığının da beli bir derecede bulunması gerektiğini, Oda sıcaklığının yetersiz olduğu durumlarda odun sobası kullanılarak uygun sıcaklığın sağlanmasını, ortamın temiz ve hijyenik olması gerektiğini, aksi halde hastalıklara karşı hassas olan mantarın oluşmasının engelleneceğini konularında teknik bilgiler verdiler.