09-10 Nisan 2015 tarihlerinde İl Müdürlüğümüz ve Antakya İlçe Müdürlüğünde görev olan Gıda Kontrolörlerince, Antakya İlçesine bağlı Uzun Çarşı içerisinde faaliyet göstermekte olan Gıda Satış ve Toplu Tüketim yerlerinin teknik ve hijyenik şartlar, ürünler ve ürünlerin satış şartları açısından denetimleri gerçekleştirilmiştir.
İşyeri sahipleri ve işletmecilere Gıda Güvenliği, Gıda Ürünlerinin Muhafazası ve Satış Şartları konularında bilgiler verilmiştir. Özellikle et ve tavuk ürünleri işleyip satan kasaplar, yeni yayınlanan et ürünleri tebliği değişikliği ve sağlık damgası bulunmayan etlerin alınıp satılmaması konularında uyarılmıştır. Ayrıca işletmelerinde yöresel ürün satan esnaflarımıza ürün etiketlerinde; ürünün son tüketim tarihi, üretim yeri ve ürün içeriğinin içindekiler olarak düzenlemesi konularında bilgilendirilmiştir.
Denetlemesi yapılan 52 işletme sahibi, yaklaşan turizm mevsimi nedeniyle daha dikkatli olmaları ve gereken düzenleme ve değişiklikleri kısa zamanda yerine getirmeleri konularında uyarıldı.